HTML

Megszólítások

Friss topikok

  • Neander: A médiamarketing és a piaci pszichológia diadala. www.youtube.com/watch?v=zqsEdnpECS8 (2014.05.20. 07:49) Több nap, mint kolbász

Címkék

Mirandáék Overlandban

2020.01.16. 22:35 Szikora József

Mike-ot, a kiváló elektrotechnikust egy mesterséges úszó szigetre, egy olajfúró-toronyra szólítja a munkája. Felesége és kislánya ide nem követheti, a távollét ugyanakkor veszélyekkel jár. S a fúrótornyon végzett munka ugyancsak.

Mit sem tud erről Charlotte, Samantha, Carrie és Miranda, ők egy hirtelen ötlettől indíttatva, az egzotikus arab városba, Abu-Dzabiba utaznak. Eközben Melissa átesik élete negyedik szakításán, s ez teljesen összetöri őt. Önbizalmának helyreállításán töprengve arra az elhatározásra jut, hogy edzőterembe fog járni. Nem sejti, hogy a testépítésre szánt eszközök gyilkosság elkövetésére is alkalmasak. S arról sincs tudomása, hogy mit kell átélnie a tengeri olajfúró-torony technikusa feleségének és kislányának, férj és apa nélkül maradva a rideg, barátságtalan városban. Ami a dramaturgia szeszélyének engedve nemcsak barátságtalan, de ellenséges is olykor. Itt él Howard, a mindenre elszánt pszichopata, aki egy toronyház liftjének felrobbantását tervezgeti.
Mindeközben hullát találnak az antropológiai múzeumban. Mirandáék kezdenek belejönni az Abu Dzabi-i életmódba, amikor a rendőrség kideríti, hogy az a bizonyos hulla nem minden előzmény nélkül került a múzeumba. Mi több, Hernandez amerikai látogatását tüntetések kísérik, és egy készülő merényletről is tudomást szerez a rendőrség.

Lisbeth azonban mindent megtesz azért, hogy egymaga irányíthassa az eseményeket. Már éppen sikerül partvonalon kívülre szorítania az esküvőszervezőt, amikor Martin úgy dönt, hogy megkéri Andrea kezét.
Lisbeth magányos erőfeszítése úgy tűnik, kudarcra ítéltetett, a történet egyre zabolázhatatlanabbul rohan a végső, biztosra vehetően tragikus végkifejlet felé. A meggyilkolt jósnő segítője ugyan tanúja volt a merényletnek, de nyoma vész, sem a magányos farkas, Martin, sem a rendőrség nem akad a nyomára. Ám a pszichopata Howard horrorisztikus tervét mégiscsak sikerül megakadályozni; Jack, a speciális mentő a robbanás előtt kimenti a felvonóban rekedt túszokat. De Howard válasza nem marad el; bosszúból bombát rak egy buszra.
A sikátorban talált holttest ügyében nyomozó csapat új nyomra bukkan. A szálak egy bizarr szektához vezetnek. Ráadásul a bank páncélszekrényét éberen őrzik, a kódot pedig csak Xantos ismeri, ám ő éppen fogságban van egy korábbi ügye miatt.

A kör bezárul, Tamara ki akarja semmizni Dávidot, aki vitába száll az ügyvédjével.
Nincs más hátra, le kell hívni az oszlopról Duncant, a pályakezdő magasfeszültségű villanyszerelőt. Ez nem okoz problémát egészen addig, míg ki nem derül, hogy Duncan az apja Beau unokahúga gyermekének. Beau pedig Duncan főnöke. Nincs más hátra, mint beletörődéssel és néma fájdalommal elgyászolni Carlos Albertót, aki valójában nem halt meg, bár Vanessa mit sem tud erről.

Amikor aztán Charles Schine, az ismert reklámszakember összeismerkedik a vasútállomáson Lucinda Harrisszel, minden a feje tetejére áll. Az még hagyján, hogy Charles élete örökre megváltozik, de amikor a város éppen megszabadulna az oda telepedett bűnözőktől, máris megjelenik az új ellenség. Nick pedig azonnali hatállyal beleveti magát a laza erkölcsök, észbontó dzsessz és korlátlan lehetőségek világába.

Megállíthatatlanul rohanunk az apokaliptikus végkifejlet felé. Hiába minden, a bomba nem robban fel, Xantos kiszabadul, Tamara ügyvédje felülkerekedik a vitában. A talált hulláról kiderül, hogy nem véletlenül vesztették el, a tüntetők hazamennek, s a készülő merénylet is meghiúsul. Végül, hogy teljes legyen a kavarodás, Jack golyóálló mellényt ölt, kedvesen mosolyog és fülhallgatót dug a bal fülébe. Jack fülhallgatója azonban nem bombakereső műszerhez csatlakozik, mint azt sokan gondolnák. Mivel Jack irtózik az izgalmaktól, keresett egy csatornát, amelyen csak és kizárólag reklámot adnak. Felsőtestén tehát golyóálló mellény, bal fülében mosóporok, csodakenőcsök, fényálló festékek, festékálló gépjárművek duruzsolnak. Jack mosolyog és boldogan él, amíg meg nem hal. Akkor aztán meghal, de oszlásnak induló bal füle még sokáig szívja magába a reklámok bódító illatát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megszolitasok.blog.hu/api/trackback/id/tr2915413296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása