HTML

Megszólítások

Friss topikok

  • Neander: A médiamarketing és a piaci pszichológia diadala. www.youtube.com/watch?v=zqsEdnpECS8 (2014.05.20. 07:49) Több nap, mint kolbász

Címkék

Légy hű magadhoz?

2021.09.21. 19:54 Szikora József

 

Ezúton tudatom a tisztelt publikummal, hogy csatlakozom egy barátom vadonatúj kezdeményezéséhez. Bár tökéletesen illeszkedik a ma elfogadott trendhez, élünk a gyanúval, hogy követelésünk, amelyet e pillanattól ketten képviselünk, nem fogja elnyerni demokráciadeficites döntéshozók szimpátiáját. De előre mondom, hogy nem hagyjuk magunkat, elmegyünk a legfelsőbb és legnyugatibb fórumokig alapvető jogaink gyakorlásának lehetővé tételéért.

Kitűnő példák állnak előttünk ezen a téren. De még mielőtt bárki híres költőre, íróra vagy énekesre gondolna, sietve ki kell ábrándítanom. Itt van mindjárt ez a Shakespeare. Egyes újabb-kori állítások szerint nem is ő írta a műveit, hanem egy Shakespeare nevű másik ember. Nos, Shakespeare-nek vagy annak a másik embernek tulajdonítják a Hamlet című darabot. Ennek egyik hőse, bizonyos Polonius mondja fiának, Laertesnek Arany János fordítása szerint: Mindenek fölött / Légy hű magadhoz: így, mint napra éj, / Következik, hogy ál máshoz se léssz. – Légy hű magadhoz – ezt üzeni Eric Knight XX. századi amerikai író is, híres regénye címében. A mi Charleynk pedig azt énekli, hogy Az légy, aki vagy, ez ugyebár kis híján azonos az iméntiekkel. Nos, tisztelt publikum, éppen ez az, amire mi a leghatározottabban nemet mondunk. 

Shakespeare egy letűnt kor gyermeke, de hogy a XX. sőt a XXI. században is felüsse fejét efféle avítt gondolat, az igazán meglepő. Mit meglepő, mondhatom: a nyugati típusú fejlett demokrácia korában egyenesen felháborító. Légy hű magadhoz, s ez mintegy biztosíték arra, hogy másokhoz is hű leszel. Istenem, micsoda buta önámítás! Először is, ugye, mi a csudának kellene másokhoz hűnek lenni. Egyáltalán bárkihez. Tovább megyek, vagyis vissza, kezdjük azzal, hogy miféle dolog az a hűség. Figyelj magadra, figyelj arra, ami benned szól. De nem belőled, hanem onnan fölülről. Figyelj. Figyelj gyerekkorodban, kamasz éveidben, felnőttként és mindig, és próbálj az lenni, aki vagy. Legalábbis törekedj minden erőddel önmagaddá válni. Beteljesíteni a hivatást, amiért erre a Földre küldettél. Ne hidd, hogy ez könnyű. Ne hidd, hogy egymagad képes lennél rá. Imádkozz érte, s dolgozz érte. Tégy meg mindent, s hidd, hogy onnan föntről kapsz elég erőt hűséghez és önmagadhoz.

Tisztelt publikum, itt van ezzel szemben egy korszerű és demokratikus társaság, akik – bár a héttérben tevékenykednek – igen haladó, és mintaadó tevékenységet folytatnak. Lehetnének ők a Ne légy hű magadhoz mozgalom zászlóvivői, de szerénységből inkább szivárványszínű zászló alatt menetelnek. Ők azok, akik ringbe szállnak azért, hogy bárki, bármikor megváltoztathassa az istenadta nemét. Vagy a biológia adta, de ez most mindegy. Fiúból lehessen lány, lányból fiú, a hatóság pedig legyen köteles az épp időszerű nemet bejegyezni az illető személyazonosító igazolványába. Ha éppen nemtelenség, vagy nem nélküliség tűnik kívánatosnak, akkor az képezze bejegyzés tárgyát. Ugyancsak ők azok, akik bátran szembeszállnak a férfi és nő szerelmén és házasságán alapuló családfelfogással. Azt a haladó álláspontot képviselik, hogy a család házasságtól, nemtől és nemtelenségtől független kapcsolatok által valósul meg és bárkit szülőnek kell nevezni, aki ilyen nemtől és nemtelenségtől független kapcsolatban gyereket szerez be magának.

Barátom, aki már mérnökhallgató korában sejtette, hogy nem elégedhet meg pusztán a nemének meghaladásával, most végre elhatározta, hogy ha kell, Brüsszelig is elmegy, hogy új bejegyzést eszközöltethessen személyijének a nemre utaló rovatába. Egyértelművé vált ugyanis, hogy ő a biológiai látszatot meghaladva valójában gőzmozdony. 424-es, a 300-as sorozatból. E pillanatban csak kedden és pénteken, de joga van ahhoz, hogy akár minden hétköznap mozdony legyen. Lényegtelennek véli, hogy van-e neki nyolc kereke, hiszen ha egy férfi lehet nő, olyan micsoda, vagyis hogyishivják nélkül, akkor ő miért ne határozhatná meg magát mozdonyként. Tervezi, hogy a Magyar Pszichológiai Társasághoz fordul annak érdekében, hogy LMBTQ mellett alakítsanak LDBSE szekciót. (Locomotives Driven By Steam Engine). Kezdeményezi, hogy a kórházakhoz, önkormányzatokhoz és egyéb fontos intézményekhez, cukrászdához, kocsmához fektessenek le közpénzen síneket, hogy a szabadságjogai ne sérüljenek. Jövő héten interjút ad a CNN-nek ebben lerántja a leplet Magyarország gyűlölködő politikájáról. Ami egyébként arra a korra emlékeztet, amikor korlátozták a gőzmozdonyok szabadságát és pályaudvarokba kényszerítették őket, a rossz emlékű fűtőházakról nem is szólva. Maguk választotta orientáltságukat erőszakos módon, fordítókoronggal változtatták meg.

Még annyi tennék hozzá, tisztelt publikum, hogy a mai naptól ketten vagyunk négyhuszonnégyesek. S nem nyugszunk, amig identitásunk nem nyer személyi igazolványi bejegyzést. Már megkerestük ez ügyben a Helsinki Bizottságot, a TASZ-t és további fejlemények várhatók. Ezekről időben tájékoztatjuk a közönséget, csak figyeljék a vonatfüttyöt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megszolitasok.blog.hu/api/trackback/id/tr3516696696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása